AmstelBest Building Community

Garden inside.jpg

Space&Matter bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep kans te maken op een bouwkavel in de 1e fase van het Amstelkwartier. Hiervoor zoeken wij mensen die het gaaf vinden om samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan te maken. Op 16 november is de deadline. Lijkt het je wat? Schrijf je dan snel in!  

 
Schrijf je voor 16 november in!”
— Deadline
 
 

WONEN BIJ DE AMSTEL

Het Amstelkwartier is volop in ontwikkeling: het gebouw komt op een ideale locatie te liggen nabij het station Amsterdam Amstel. Het centrum ligt op steenworp afstand en je bent binnen 15 minuten fietsen op de Dam. Met de auto bereik je de A10 en A2 in twee minuten. In de zomer kun je zwemmen in de Amstel die om die hoek ligt. Wandelen door het Somerlust park. En op loopafstand liggen café Thuis aan de Amstel, café Hesp en Blooker. De winkels bevinden zich in Zuid, Watergraafsmeer en binnenkort in Amstelkwartier zelf. En dit allemaal binnen de ring van Amsterdam.  

 
 
JFK_cafethuisadamstel1_web.jpg
 

HET AMSTELBEST BLOK

Hoe het gebouw er precies uit gaat zien weten wij natuurlijk nog niet maar een paar ingrediënten zijn al wel duidelijk. Het gebouw krijgt wordt 12m tot 24m hoog. En er komen acht tot vijftien appartementen in het blok.

De woningen zelf bieden straks in ieder geval veel ruimte om ze helemaal naar je hand te kunnen zetten. Hoge plafonds, veel glas, uitzicht en een grote privé buitenruimte zijn de basis voor iedereen. Natuurlijk wordt het ook een duurzaam gebouw dat zelf genoeg energie opwekt om geen energie meer uit het net te hoeven halen. 

 

WE BELIEVE IN COMMUNITIES

Space&Matter heeft veel ervaring met collectieve zelfbouw processen. Wij geloven sterk in de kracht van ‘community buildings’ en zijn hier sinds onze oprichting mee bezig. Op meerdere plekken in Amsterdam hebben wij al Community Buildings ontwikkeld zoals JFKWLG en ZEE. Kijk maar wat rond op onze site om hier een indruk van te krijgen.

Het leukste voordeel van met elkaar bouwen is dat je ook functies en ruimtes met elkaar kunt delen... Zo kun je opeens beschikken over een daktuin, kookstudio of fitnessruimte. Het is maar net wat je als collectief wil. Als je je inschrijft voor AmstelBest horen wij graag je eigen ideeën hierover!

 
 
 
JFK Smartlofts

JFK Smartlofts

 
 
 

space&matter
215 Lijnbaansgracht
1016 XJ Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 630 6590
www.spaceandmatter.nl
info@spaceandmatter.nl