Binckhorst

Screen Shot 2017-01-11 at 15.13.32.png

Space&Matter bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep kans te maken op een bouwkavel in de Trekvlietzone (Binckhorst). Hiervoor zoeken wij mensen die het tof vinden om samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan te maken. Lijkt het je wat? Meld je dan alvast aan!  

 

INDUSTRIEEL EN RUIM WONEN

De Trekvlietzone ligt op het Binckhorst terrein, aan het water (de Trekvliet). Het is gelegen naast het centrum van Den Haag, midden tussen het rauwe en industriële erfgoed. 

De pioniers en trendsetters hebben de Binckhorst al ontdekt. De hippe urban bistro Mama Kelly, het echte Haagse biermerk Kompaan en het bedrijfsverzamelgebouw Bink 36 zijn er al gevestigd. 

De komende jaren moet het gebied worden getransformeerd tot een woongebied. De gemeente biedt daarbij de mogelijkheid aan particulieren om in een collectief een woongebouw te ontwikkelen. Samen met een groep maak je het gehele ontwerp en bouwproces door. Hierdoor heb je veel invloed op hoe het gebouw eruit gaat zien en de functies die erin komen, maar ook zorgt het ervoor dat je al je nieuwe buren al kent voordat je er woont. Bovendien heb jij zelf in de hand wie je buren worden! Hoe cool is dat?

 

Schrijf je in!
 
 
  Mama Kelly, een urban bistro gevestigd op het Binckhorst terrein

Mama Kelly, een urban bistro gevestigd op het Binckhorst terrein

 

HET TREKVLIET GEBIED

De komende jaren worden er 750 tot 1000 woningen in het Binckhorst gebied gebouwd. Daarnaast wordt er vanuit de gemeente veel geïnvesteerd om de buitenruimte in te richten. Hierbij spelen groen en water een grote rol binnen de woonblokken. Er komt bijvoorbeeld een park langs het water en de kades zullen vernieuwd worden. 

De plannen voor de Trekvlietzone zitten nu nog in een vroeg stadium. De komende maanden zal de gemeente Den Haag meer duidelijkheid geven over maten, planning en prijzen. Wil je je aanmelden voor de bouwgroep en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in!  

 
  Bierbrouwerij en proeflokaal   Kompaan, écht Haags bier

Bierbrouwerij en proeflokaal Kompaan, écht Haags bier

  Impressie gemeente Den Haag

Impressie gemeente Den Haag

 

WE BELIEVE IN COMMUNITIES

Het leukste voordeel van met elkaar bouwen is dat je ook functies en ruimtes met elkaar kunt delen... Zo kun je opeens beschikken over een sauna, atelier of kookstudio. Het is maar net wat je als collectief wil. Als je je inschrijft voor de Binckhorst horen wij graag je eigen ideeën hierover!

Space&Matter heeft veel ervaring met collectieve zelfbouw processen. Wij geloven sterk in de kracht van ‘community buildings’ en zijn hier sinds onze oprichting mee bezig. Op meerdere plekken hebben wij al Community Buildings ontwikkeld zoals JFKWLG en ZEE. Kijk maar wat rond op onze site om hier een indruk van te krijgen. 

 
 
 
 

Space&Matter
Johan van Hasseltkade 306
1032 LP Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 630 6590
E: info@spaceandmatter.nl
www.spaceandmatter.nl