IJburg

ijburg.jpg

Space&Matter bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep kans te maken op een bouwkavel voor 12-18 duurzame woon-werk appartementen op IJburg, op het Centrumeiland. Hiervoor zoeken wij mensen die het tof vinden om samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan te maken. Lijkt het je wat? Schrijf je dan snel in!  

 

WONEN AAN HET WATER

IJburg is een Amsterdamse stadswijk die nog volop in ontwikkeling is. De wijk, die erg in trek is bij gezinnen, ligt naast het beschermde natuurgebied IJmeer. Toch is de stad niet ver weg: in een half uur ben je met tram 26 bij station Amsterdam centraal. Wie toch liever de auto pakt, is binnen enkele minuten op de A1 of A10.

Schrijf je in vóór 16 augustus.”
 
Centrumeiland-.jpg
 
.png

ENERGIENEUTRAAL EILAND

Ten zuidoosten van IJburg, in het IJmeer, ligt een nieuw eiland: Centrumeiland. Duurzaamheid vormt een belangrijk thema binnen het plan. Zo krijgt de wijk een autoluw karakter, wordt alle energie in de wijk duurzaam en zo veel mogelijk lokaal opgewekt. Daarnaast wordt voor het leveren van warmte gebruik gemaakt van een ‘WKO’ systeem (Warmte Koude Opslag).

 

SAMEN BOUWEN
Naast duurzaamheid zal ook zelfbouw een belangrijk onderdeel vormen van centrumeiland. De gemeente stelt kavels beschikbaar voor particulier opdrachtgeverschap, maar ook voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Bij die laatste maak je samen met een groep het gehele ontwerp en bouwproces door. Hierdoor heb je veel invloed op hoe het gebouw eruit gaat zien en de functies die erin komen, maar ook zorgt het ervoor dat je al je nieuwe buren al kent voordat je er woont. Bovendien heb jij zelf in de hand wie je buren worden!

Plattegrond - blokken 7 en 15 zijn in het grijs gearceerd, gemeente Amsterdam

Plattegrond - blokken 7 en 15 zijn in het grijs gearceerd, gemeente Amsterdam

 
De hippe Espressofabriek heeft een tweede locatie geopend op IJburg

De hippe Espressofabriek heeft een tweede locatie geopend op IJburg

IN DE BUURT
Op IJburg heb je het hippe tijdelijke stadsstrand: Blijburg. In de zomer én in de winter komen mensen uit Amsterdam en omgeving naar deze plek om te eten, te drinken, naar muziek te luisteren of te genieten van het uitzicht over het IJmeer. De Espressofabriek heeft naast een locatie in het Westerpark een tweede locatie op IJburg geopend. Hier kun je terecht voor een goede latte met huisgemaakte appeltaart, of restaurant Bloem, die bekend staat om zijn pizza’s uit de houtoven.

 
 
Impressie van IJburg Centrumeiland, gemeente Amsterdam

Impressie van IJburg Centrumeiland, gemeente Amsterdam

WE BELIEVE IN COMMUNITIES

Space&Matter heeft veel ervaring met collectieve zelfbouw processen. Wij geloven sterk in de kracht van ‘community buildings’ en zijn hier sinds onze oprichting mee bezig. Op meerdere plekken in Amsterdam hebben wij al Community Buildings ontwikkeld zoals JFK, WLG en ZEE. Kijk maar wat rond op onze site om hier een indruk van te krijgen. 

 
 
 

Space&Matter
Johan van Hasseltkade 306
1032 LP Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 630 6590
E: info@spaceandmatter.nl
www.spaceandmatter.nl