Parnassia Building Community

Rooftop_Parnassia.jpg
 

Space&Matter bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep kans te maken op de bouwkavel in de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam Noord. Hiervoor zoeken wij mensen die het gaaf vinden om samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan te maken. Op 20 november is de deadline. Lijkt het je wat? Schrijf je dan snel in!  

 
Wil jij wonen in Amsterdam Noord? Vlakbij de polder en de stad? Meld je dan snel aan!
— 20 november is de deadline
 

WONEN IN NOORD

Het Waterlandpleinbuurt ligt tussen de stad en de polder. Binnen 5 minuten fietsen ben je op het Buikslotermeerplein en de toekomstige Noord-Zuidlijn halte. Het winkelcentrum Waterlandplein is op loopafstand. Het is een groene buurt met in de directe omgeving een lang uitgerekte parkstrook, deze strook loopt over in het Buikslotermeerpark. Ook kun je hier nog vrij parkeren met de auto!

 

 
bingmap_Parnassia.jpg
 
FC HYENA: bioscoop, wijnbar & petit restaurant waar je drankjes en eten mag meenmenen in de zaal

FC HYENA: bioscoop, wijnbar & petit restaurant waar je drankjes en eten mag meenmenen in de zaal

Landelijk Noord

Landelijk Noord

HET PARNASSIA BLOK

Hoe het gebouw er precies uit gaat zien weten wij natuurlijk nog niet maar een paar ingrediënten zijn al wel duidelijk. Het worden 4 tot 5 woonlagen en hier komen 23 woningen in. Er komt een grote gemeenschappelijke tuin van ongeveer 1000m2. Ook een kas waar groente verbouwd kan worden is een mogelijkheid (zoals onze UrbanFarmers rooftop kas in Den Haag).

De gemeente biedt namelijk de mogelijkheid aan particulieren om in een collectief een woongebouw te ontwikkelen. Samen met een groep maak je het gehele ontwerp en bouwproces door. Hierdoor heb je veel invloed op hoe het gebouw eruit gaat zien en de functies die erin komen, maar ook zorgt het ervoor dat je al je nieuwe buren al kent voordat je er woont. Bovendien heb jij zelf in de hand wie je buren worden

 

WE BELIEVE IN COMMUNITIES

Space&Matter heeft veel ervaring met collectieve zelfbouw processen. Wij geloven sterk in de kracht van ‘community buildings’ en zijn hier sinds onze oprichting mee bezig. Op meerdere plekken in Amsterdam hebben wij al Community Buildings ontwikkeld zoals JFKWLG en ZEE. Kijk maar wat rond op onze site om hier een indruk van te krijgen.

 
 
WLG Smartlofts

WLG Smartlofts

 
 
 

space&matter
215 Lijnbaansgracht
1016 XJ Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 630 6590
www.spaceandmatter.nl
info@spaceandmatter.nl