Linden building Community

..jpg

In het Amstelkwartier in Amsterdam wordt een Stadsblok aangeboden: Het Kop Weespertrekvaart aan de Lindenhoevestraat.

Space&Matter bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep kans te maken op een bouwkavel in het Amstelkwartier. Hiervoor zoeken wij mensen die het gaaf vinden om samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan te maken. Op 20 november is de deadline. Lijkt het je wat? Schrijf je dan snel in!  

Wil jij wonen nabij het station Amsterdam Amstel en aan de oever van de Amstel?
Meld je dan snel aan!
— 20 November sluit de inschrijving bij de gemeente
 
 

WONEN BIJ DE WEESPERTREKVAART

Het Amstelkwartier is volop in ontwikkeling: het woonblok komt op een ideale locatie te liggen nabij het station Amsterdam Amstel. Het centrum ligt op steenworp afstand en je bent binnen 15 minuten fietsen op de Dam. Met de auto bereik je de A10 en A2 in twee minuten. In de zomer kun je zwemmen in de Amstel die om die hoek ligt. Wandelen door het Somerlust park. En op loopafstand liggen café Thuis aan de Amstel, café Hesp en Blooker. De winkels bevinden zich in Zuid, Watergraafsmeer en binnenkort in Amstelkwartier zelf. En dit allemaal binnen de ring van Amsterdam. 

 
 
Parnassia.jpg
 
Thuis aan de Amstel

Thuis aan de Amstel

BUURT

De opzet van de wijk wordt rustig doordat er autoluwe binnenstraten komen. Hierdoor is de wijk geheel kindvriendelijk en komt er een natuurpark met grote speeltuin. Daarnaast komt in de binnenplaats van het blok een tuinkamer waar ruimte zal zijn voor jullie wensen.

 

HET LINDEN BLOK

Hoe het gebouw er precies uit gaat zien weten wij natuurlijk nog niet maar een paar ingrediënten zijn al wel duidelijk. Het gebouw wordt min. 14m en max. 17m hoog. De materialisatie van de gevels zijn overwegend van baksteen of natuursteen. Er komt sowieso veel groen in het blok, o.a. wordt het gehele dakoppervlak als terras, tuin en/of intensief vegetatiedak ingericht. Ook een kas waar groente verbouwd kan worden is een mogelijkheid (zoals onze UrbanFarmers rooftop kas in Den Haag).

 
 
ZEE Smartlofts

ZEE Smartlofts

WE BELIEVE IN COMMUNITIES

Space&Matter heeft veel ervaring met collectieve zelfbouw processen. Wij geloven sterk in de kracht van ‘community buildings’ en zijn hier sinds onze oprichting mee bezig. Op meerdere plekken in Amsterdam hebben wij al Community Buildings ontwikkeld zoals JFKWLG en ZEE. Kijk maar wat rond op onze site om hier een indruk van te krijgen.

 
 
 
 

space&matter
215 Lijnbaansgracht
1016 XJ Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 630 6590
www.spaceandmatter.nl
info@spaceandmatter.nl