Petroleumhaven

Space&Matter bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep kans te maken op een bouwkavel voor circa 30 appartementen in de Petroleumhaven. Hiervoor zoeken wij mensen die het gaaf vinden om samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan te maken. Medio 2018 willen wij gaan indienen. Lijkt het je wat? Schrijf je dan snel in!  

 

 

WONEN AAN HET WATER

Petroleumhaven ligt aan het water, aan de rand van het centrum en is ontzettend goed bereikbaar vanaf station Den Haag HS. In het gebied is het rauwe gevoel nog zichtbaar, met het resterende industrieel erfgoed en het vele water is het een prachtige plek om straks te wonen. Met de fiets ben je binnen 8 minuten in het centrum en binnen 20 minuten op het strand. 

De Petroleumhaven, die onder het Laakhaven gebied valt is sinds de jaren '80 aan het transformeren tot een woon-, onderwijs- en werkgebied. De gemeente Den Haag heeft plannen om hier de komende jaren in totaal 230 woningen te bouwen. Daarnaast wordt er een jachthaven aangelegd en komt er een voetgangers/fietsbrug tussen de Neherkade en de Calandkade. Om de verbinding naar het centrum te verbeteren (zie stippellijn). 

Schrijf je in!
 
bing maps_petroleumhaven.png
 
Impressie gemeente Den Haag

Impressie gemeente Den Haag

 

WIL JIJ HIER WONEN? 

Dat kan! De gemeente biedt namelijk de mogelijkheid aan particulieren om in een collectief een woongebouw te ontwikkelen. Samen met een groep maak je het gehele ontwerp en bouwproces door. Hierdoor heb je veel invloed op hoe het gebouw eruit gaat zien en de functies die erin komen, maar ook zorgt het ervoor dat je al je nieuwe buren al kent voordat je er woont. Bovendien heb jij zelf in de hand wie je buren worden!

 

HET PETROLEUM BLOK

De woningen in het Petroleum blok bieden straks veel ruimte om ze helemaal naar je hand te kunnen zetten. Natuurlijk wordt het ook een duurzaam gebouw dat zelf genoeg energie opwekt om geen energie meer uit het net te hoeven halen. 

Het leukste voordeel van met elkaar bouwen is dat je ook functies en ruimtes met elkaar kunt delen... Zo kun je opeens beschikken over een sauna, atelier of kookstudio. Het is maar net wat je als collectief wil. Als je je inschrijft voor Petroleumhaven horen wij graag je eigen ideeën hierover!

 
Park Den Burgh

Park Den Burgh

 
 
Het Laaktheater ligt aan de overkant van de straat

Het Laaktheater ligt aan de overkant van de straat

WE BELIEVE IN COMMUNITIES

Space&Matter heeft veel ervaring met collectieve zelfbouw processen. Wij geloven sterk in de kracht van ‘community buildings’ en zijn hier sinds onze oprichting mee bezig. Op meerdere plekken in Amsterdam hebben wij al Community Buildings ontwikkeld zoals JFKWLG en ZEE. Kijk maar wat rond op onze site om hier een indruk van te krijgen. 

 
 
 

Space&Matter
Johan van Hasseltkade 306
1032 LP Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 630 6590
E: info@spaceandmatter.nl
www.spaceandmatter.nl