Ringdijk Building Community

oldpeoples_house.jpg

In de geliefde wijk Watergraafsmeer in Amsterdam wordt een unieke CPO locatie aangeboden: De voormalige Lidwinaschool aan de Ringdijk 44.

Space&Matter bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep (CPO-groep) kans te maken op deze bouwkavel. Hiervoor zoeken wij mensen met een droom om samen met hun toekomstige buren (en ons) een fantastisch gebouw te realiseren. 

De inschrijvingstermijn komt snel dichterbij dus schrijf je snel in! Wij nemen spoedig daarna contact op voor uitleg over het verdere proces.

Wil jij wonen in een van de mooiste wijken van Amsterdam? Aan de dijk maar toch nabij het centrum in Watergraafsmeer? Schrijf je dan nu in!
— 20 november is de deadline
 
 

GROEN WONEN

Watergraafsmeer is een ruim opgezette wijk met veel groen en brede straten. Wonen aan de Ringdijk geeft je uitzicht op het water van de Ringvaart. Recentelijk is aan het einde van de Ringdijk het nieuwe winkelcentrum Oostpoort geopend. Dus boodschappen en koffie op loopafstand. Ook het Park Frankendaal met daarin het beroemde restaurant De Kas ligt op loopafstand van de locatie.  

.jpg
 
Park Frankendael

Park Frankendael

Restaurant de Kas

Restaurant de Kas

HET RINGDIJK GEBOUW

Aan de Ringdijk zijn op dit moment twee kavels beschikbaar. Kavel 1A is bestemd voor een groep van 9 senioren, kavel 1E biedt plaats aan tenminste 4 huishoudens. 

 

Hoe het pand er precies uit gaat zien weten wij natuurlijk nog niet maar een paar ingrediënten zijn al wel duidelijk. Het gebouw krijgt maximaal vier verdiepingen en er is ruimte voor ongeveer 9 woningen. 

De woningen zelf bieden straks in ieder geval veel ruimte om ze helemaal naar je hand te kunnen zetten. Hoge plafonds, veel glas, uitzicht en een buitenruimte zijn de basis. Natuurlijk wordt het ook een duurzaam gebouw dat zelf genoeg energie opwekt om geen energie meer uit het net te hoeven halen. 

Het leukste voordeel van met elkaar bouwen is dat je ook functies en ruimtes met elkaar kunt delen... Zo kun je opeens beschikken over een sauna, atelier of kookstudio. Het is maar net wat je als collectief wil. Als je je inschrijft voor Ringdijk horen wij graag je eigen ideeën hierover!

 

 

WE BELIEVE IN COMMUNITIES

Space&Matter heeft veel ervaring met collectieve zelfbouw processen. Wij geloven sterk in de kracht van ‘community buildings’ en zijn hier sinds onze oprichting mee bezig. Op meerdere plekken in Amsterdam hebben wij al Community Buildings ontwikkeld zoals JFKWLG en ZEE. Kijk maar wat rond op onze site om hier een indruk van te krijgen.

 
 
 
 

space&matter
215 Lijnbaansgracht
1016 XJ Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 630 6590
www.spaceandmatter.nl
info@spaceandmatter.nl