SloHo

Space&Matter bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep kans te maken op een bouwkavel in Sloterdijk. Hiervoor zoeken wij mensen die het gaaf vinden om samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan te maken. Op 18 oktober willen wij gaan indienen.

De inschrijving is gesloten.

 

BIG CITY LIVING

Sloterdijk is een stukje Big City in Amsterdam. Nog een beetje rafelrand met rauw beton en leegstaande kantoren, maar ook met serieuze hoogbouw en een groot station. Met alleen kantoorvolk dat het gebied in en uit vliegt is het nog niet echt een plek om te wonen… Maar dat gaat veranderen! En een stuk sneller dan je denkt…  

Maar de gemeente Amsterdam heeft ook grootse woonplannen voor het gebied en wil er de komende jaren meer dan tweeduizend woningen realiseren… en dat is dan nog maar het begin.

Het wordt een wijk die in Nederland zijn gelijke niet kent. Het Tokyo (of beter SoHo ; ) van Amsterdam; high speed, high end en high-rise, maar toch op loopafstand van sportvelden en groen. Direct tussen alle vormen van OV maar ook pal naast de ring A10. Metropolitaans wonen binnen 10 minuten van de grachten en 10 minuten vanaf Schiphol.

 
 
 
 Bret zorgt nu al voor een goede sfeer in het gebied.

Bret zorgt nu al voor een goede sfeer in het gebied.

Nu is het de beurt
aan bewoners!

BECOME AN URBAN PIONEER! 

De pioniers en trendsetters hebben Sloterdijk al ontdekt. Festivals zoals Pleinvrees, het hippe restaurant Bret, en een aantal internationale hotels zijn er al neergedaald, maar NU is het de beurt aan bewoners!

De gemeente biedt namelijk de mogelijkheid aan particulieren om in een collectief een woongebouw te ontwikkelen. Samen met een groep maak je het gehele ontwerp en bouwproces door. Hierdoor heb je veel invloed op hoe het gebouw eruit gaat zien en de functies die erin komen, maar ook zorgt het ervoor dat je al je nieuwe buren al kent voordat je er woont. Bovendien heb jij zelf in de hand wie je buren worden!

 

WE BELIEVE IN COMMUNITIES

Space&Matter heeft veel ervaring met collectieve zelfbouw processen. Wij geloven sterk in de kracht van ‘community buildings’ en zijn hier sinds onze oprichting mee bezig. Op meerdere plekken in Amsterdam hebben wij al Community Buildings ontwikkeld zoals JFK, WLG en ZEE. Kijk maar wat rond op onze site om hier een indruk van te krijgen. 

 
 
Wil je nog meer weten over Sloterdijk?
Check dan even:
Sloterdijk nu en straks

HET SLOHO BLOK

Hoe het gebouw er precies uit gaat zien weten wij natuurlijk nog niet maar een paar ingrediënten zijn al wel duidelijk. Het gebouw krijgt maximaal zes verdiepingen en er is ruimte voor twintig tot veertig woningen. Er komt sowieso veel groen in het blok. Denk aan daktuinen en een moestuin... Ook een kas waar groente verbouwd kan worden is een mogelijkheid (zoals onze UrbanFarmers rooftop kas in Den Haag).

De woningen zelf bieden straks in ieder geval veel ruimte om ze helemaal naar je hand te kunnen zetten. Hoge plafonds, veel glas en een grote privé buitenruimte zijn de basis voor iedereen. Natuurlijk wordt het ook een duurzaam gebouw dat zelf genoeg energie opwekt om geen energie meer uit het net te hoeven halen. 

Het leukste voordeel van met elkaar bouwen is dat je ook functies en ruimtes met elkaar kunt delen... Zo kun je opeens beschikken over een sauna, atelier of kookstudio. Het is maar net wat je als collectief wil. Als je je inschrijft voor SloHo horen wij graag je eigen ideeën hierover!

 
 
 

Space&Matter
Johan van Hasseltkade 306
1032 LP Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 630 6590
E: info@spaceandmatter.nl
www.spaceandmatter.nl