Blauwhoed en space&matter lanceren platform voor leegstaande kantoren


ROTTERDAM - Onder het motto 'Leegstand is nog nooit zo leuk geweest!' hebben Blauwhoed en Space&Matter de handen ineengeslagen voor de ontwikkeling van Crowdbuilding.nl. De samenwerkingspartners zien de kantorenleegstand als kans voor co-creatie. Met Crowdbuilding.nl brengen zij gebouweigenaren, architecten en mensen met een woonwens samen, zodat kansrijke ideeën voor wonen in getransformeerde kantoorpanden ook echt gerealiseerd kunnen worden.

Blauwhoed en Space&Matter, een Amsterdams bureau voor architectuur, stedenbouw en conceptontwikkeling, deden beiden eerder ervaring op met de ontwikkeling van online platforms voor co-creatie en zelfbouwinitiatieven (CPO en CPI). Space&Matter lanceerde vorig jaar WeBuildHomes en Blauwhoed is als partner betrokken bij Wikaza.

Aanleiding voor de ontwikkeling van Crowdbuilding.nl zijn de huidige marktomstandigheden: meer dan 7 mln m² leegstaande kantoorruimte, tegelijkertijd alleen al in de Randstad een woningbouwopgave van 500.000 woningen tot 2040. Blauwhoed en Space&Matter geven de markt met Crowdbuilding.nl een platform waarop de vraag naar woningen en het aanbod van leegstaande kantoren samenkomen.

Crowdbuilding.nl is een platform voor de transformatie van leegstaande kantoren naar woongebouwen. Gebouweigenaren kunnen een pand of portefeuille aanmelden op het platform. Initiatiefnemers (architecten, conceptontwikkelaars en anderen met een goed idee) kunnen een plan voor het pand ontwikkelen en dat in samenspraak met de gebouweigenaar 'pitchen' op het platform. Het is vervolgens aan de 'crowd' van woningzoekenden of het plan 'geliked' wordt of aanpassingen behoeft.
Op dit moment testen Blauwhoed en Space&Matter met een aantal pandeigenaren het platform. Tegelijkertijd groeit het aantal woningzoekenden dat zich aanmeldt. Eind 2013 zal Crowdbuilding.nl officieel gelanceerd worden.

WWW.CROWDBUILDING.NL