Ypenburg

Space&Matter bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep kans te maken op een bouwkavel in Ypenburg deelplan 20. Hiervoor zoeken wij mensen die het gaaf vinden om samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan te maken.
 

De inschrijving is gesloten.

 

 

RUSTIG EN GROEN, NABIJ HET CENTRUM

Ypenburg is een rustige wijk in Den Haag waar gezinnen tussen het groen en bij het water kunnen wonen. Daarnaast woon je nabij het centrum: met 20 minuten fiets ben je in het centrum van Den Haag. Verder ligt de kavel op korte afstand van diverse scholen, sportvelden, een NS-Station en uitvalswegen richting A4, A12 en A13.

De wijk Ypenburg is voor een groot deel al gevormd. Het gebied dat nog moet worden ingevuld ligt aan de Noordzijde van de wijk. De gemeente stelt hier drie kavels beschikbaar voor collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Samen met een groep maak je het gehele ontwerp en bouwproces door. Hierdoor heb je veel invloed op hoe het gebouw eruit gaat zien en de functies die erin komen, maar ook zorgt het ervoor dat je al je nieuwe buren al kent voordat je er woont. Bovendien heb jij zelf in de hand wie je buren worden!

 
 
 
Het splinternieuwe zwembad 'Hofbad' ligt om de hoek

Het splinternieuwe zwembad 'Hofbad' ligt om de hoek

HET YPENBURG BLOK

Hoe de blokken er precies uit gaan zien is nog niet helemaal duidelijk. Voor een groot deel bepaal je dat namelijk samen met de bouwgroep. De gemeente geeft wel een aantal richtlijnen. Zo mogen er in een blok aan de noordkant van het plan maximaal 18 woningen worden gebouwd en in een blok aan de zuidwestkant van het plan maximaal 12 woningen. De maximale bouwhoogte voor beide blokken is 13 meter, verdeeld over 4 lagen.

Duurzaamheid is ook een belangrijke factor voor de CPO-blokken. Het gehele dak wordt voorzien van begroeiing met planten. Daarnaast is duurzame energie een voorwaarde. Je kunt zelf bepalen hoe je je woning wilt verwarmen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door een warmtepomp op een bodemwarmtesysteem aan te sluiten.

 

 

WE BELIEVE IN COMMUNITIES

Het leukste voordeel van met elkaar bouwen is dat je ook functies en ruimtes met elkaar kunt delen... Zo kun je opeens beschikken over een sauna, groentekas of kookstudio. Het is maar net wat je als collectief wil. Als je je inschrijft voor Ypenburg horen wij graag je eigen ideeën hierover!

Space&Matter heeft veel ervaring met collectieve zelfbouw processen. Wij geloven sterk in de kracht van ‘community buildings’ en zijn hier sinds onze oprichting mee bezig. Op meerdere plekken hebben wij al Community Buildings ontwikkeld zoals JFKWLG en ZEE. Kijk maar wat rond op onze site om hier een indruk van te krijgen. 

 
 
Het centrum van Ypenburg ligt om de hoek

Het centrum van Ypenburg ligt om de hoek

 
 
 

Space&Matter
Johan van Hasseltkade 306
1032 LP Amsterdam
The Netherlands

T: +31 (0)20 630 6590
E: info@spaceandmatter.nl
www.spaceandmatter.nl